СДВР с дисциплинарна проверка за задържани младежи, драскали по паметника на

...
СДВР с дисциплинарна проверка за задържани младежи, драскали по паметника на
Коментари Харесай

СДВР с дисциплинарна проверка за хванати младежи, драскали по паметника на Съветската армия

СДВР с дисциплинарна инспекция за арестувани младежи , драскали по паметника на Съветската войска, оповестиха от полицията.

На 25 февруари, към 15:00 часа в Първо районно управление (на МВР) е получен сигнал за покачил се паметника на Съветската войска, който с черен маркер изписал букви на латиница по фасадата на монумента.

На място са открити 16-годишен юноша, осъществил действието, и момиче и момче на същата възраст, които го придружавали и следили.  За изясняване на обстановката другите двама са били поканени в Първо районно управление (на МВР) и с тяхно единодушие превозени от полицейски екип до районното ръководство, където останали към 2 часа.

Двете деца са били в непрестанна връзка с родителите си по мобилните телефони, което е доказано и от единия родител, отзовал се на среща с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи.

Непълнолетният причинител е арестуван с полицейска заповед до 24 часа. Разговорите и разпитите на малолетните са извършени в наличието на контрольор от Детска педагогическа стая. След привършване на работата със очевидците, едно от децата е предадено на родител, а другото поискало да си тръгне единствено, без да бъдат уведомявани родителите му.

На отправената покана от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи към управлението на образователното заведение, където младежите учат и родителите им, се отзова родител единствено на едно от децата. Остава ангажимента срещата да бъде извършена в някой от идващите дни.  

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава. В хода на следствието се извършват напътствията на наблюдаващ прокурор от СРП. Същевременно, както към този момент съобщихме, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Калоян Милтенов разпореди дисциплинарна инспекция за дейностите на полицейски чиновници, ангажирани в защитата на протестни дейности в петък в столицата.

Проверката ще обяснява събитията, свързани с довеждането на тримата младежи в районно ръководство. В случай, че се откри превишаване на пълномощия, на униформените ще се търси дисциплинарна отговорност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР